Saturday, August 13, 2011

Snyggt omslag ?

Man tänker knappt på att James Bond-filmerna också  är baserade på böcker. Ian Fleming skrev The Man with the Golden Gun år 1965 och den gavs ut i Svensk översättning samma år.

Jag köpte boken nu i Skåne i ett antikvariat och ser nu också att det är min fasters man, Mons Mossner, som gjort översättningen. Har förstås sett filmen med Roger Moore som agent 007 men inte läst boken förut.

Illustrationen är gjord av Hans Arnold. Det ser man direkt. Han är helt suverän.


Som vanligt har det blivit en hel del trevliga kafé-besök under semestern. Det hör till men nu är det nog dags att börja dra ner på fikat om jag inte ska behöva byta ut hela garderoben.


4 comments:

Kristina Svensson said...

Tack för lyckönskningen på min hemsida, var ju givetvis tvungen att följa efter och kika vad du skriver.

Och kan inte låta bli att skratta över byxorna. Debatterade väldigt länge med mig själv idag ifall det faktum att det är söndag och jag är förkyld meriterade två croissanter eller ej.

Sedan tycker jag det var roligt med bokomslaget.

Anonymous said...

Hans Arnolds stil känner man igen direkt. Mycket skicklig. Kul att hitta boken med tanke på släktskapet och så.

rovie said...

Nu är det andra gången min kommentar försvinner tack vare googlekontot ska ta adresseniställeet.

Jag tror inte det är kaffet i sig som renderar i denna groteska storlek. Utan det du stoppar i dig till kaffet. Gör som jag, skippa doppat.
Parkerad såg jag när jag spelade ett litet småspel. Hade Firefox, stod längst ner i vänsterhörnet bredvid räven. Det var allt, ingen ändring på sidan elle meddelande heller.
Det var en toppenbild du fick med kaninerna där.

Ang solrosorna så snodde jag lite i fröpåsen (fåglarnas) och petade ner i jorden.

Anna Eleonor said...

Jag är ingen hejare på vilken kost man ska undvika, men jag tror inte kesella och frukt är de största skurkarna när det gäller att lägga på sig fett. Jag har för mig att kesella är populärt eftersom det är gott om protein i, och är något många som tränar för att öka muskelmassa äter som mellanmål. Jag har en stegräknarutmaning på gång. Men den är privat och inte i bloggvärlden. En sån kanske du kan starta med dina arbetskamrater eller bekanta?