Friday, August 05, 2011

Pengarna i madrassen


Ni har väl pengarna i madrassen? Ni som har nåra..... Börserna är i fritt fall och aktier är inte nån höjdare just nu. Småspararna säljer i desperation. Men har ni funderat över vilka det är som köper? För det köps ju exakt lika många aktier som det säljs. Jag tror att det är större placerare som passar på att köpa nu när det är billigt.

Varför det har blivit så här kan man alltid spekulera över. Jag anser att USA bär en stor del av skulden. Såväl republikaner som demokrater har hanterat budgetfrågan sanslöst illa och spätt på oron i världsekonomin. EMU-samarbetet i Europa har fungerat värre än man kunnat föreställa sig.....och jag kunde föreställa mig en hel del.


Första semesterveckan har bjudit på riktigt varmt och soligtväder. Nu på fredag morgon så är det mulet och ett lätt regn. Stämmer med väderprognosen och vi är inriktade på mestadels inomhusaktiviteter idag. Räknar med att det blir en hel del loppis, antikt och antikvariat. Läge för nya fynd!

7 comments:

Ingrid said...

Ja, nu är det inte roligt att vara aktieägare, men är man inte i behov av pengarna är det ju bara att ligga lågt. Det svänger nog snart igen!

Här skiner solen än så länge och det ser nog ut att bli en fin dag.

Svaret på din undran över att jag bakar saffransbullar mitt i sommaren är, att här på Gotland äter vi saffransbullar året om, så fort det ska vara extra festligt. Till påsk, midsommar, större årsdagar, bröllop och så naturligtvis medeltidsveckan, då ska det vara saffransbullar.

Ha en fin dag och lycka till med loppisfyndandet!

Anonymous said...

Så det sämsta man kan göra i dagsläget är absolut att sälja. Gäller nog att ligga lågt och hoppas på bättre tider. Men det är illa om det slår hårt mot persionerna...

Ha en bra dag!

Anonymous said...

Jag är husägare och alla sparpengar investeras i förbättringar, både utvändigt och invändigt.
Faktiskt skönt att det blev lite svalare väder idag, har en del inomhusprojekt, ett är att sanera grovköket....
Lycka till på er loppis-runda!

Helena Palena said...

Det är nog en stor depression på G. Det har hänt förr och allt är iscensatt. Pengaflödet stryps och folk börjar slåss. Ja, man ska ha pengarna i madrassen och en bit jord att odla mat på.

antonia said...

Den kloka köper nu. Önskar att jag hade lite för att köpa.
Men å andra sidan kan det bli en reell krasch på gång också. Och då blir det riktigt ruggigt.

Agneta said...

Hej, Gunnar!
Att spara pengar i aktier är ett lotteri och man ska aldrig satsa mer än man har råd att förlora!
De som har några miljoner för mycket köper billigt nu och säljer snart igen för att göra en nätt liten vinst!Inget nytt under solen alltså.

Tänk så skönt att inte ha pengaproblem ;-) Pension in, räkningar ut, sen är det slut!

Klart att USA, som alltid, påverkar övriga världen och jag tycker synd om de unga vars pensioner spekuleras bort på börsen.
Bankerna ger ju inte heller någon ränta på sparade medel, vilket är rent bedrägeri.

Att EMU inte spruckit tidigare förvånar mig, men det är kanske mycket vi aldrig får reda på? Innan ekonomin går överstyr i ett land har det väl haltat länge!
Bortsett fr. Grekland så verkar det som om både Spanien, Italien och Portugal står på (o-) tur!
Att leva på lånade pengar håller aldrig i längden.

Men i USA tuffar vapenindustrin på för högtryck och krig pågår i många länder till enorma kostnader.

Ofattbart för mig att äldre småsparar pengar i aktier? Varför inte använda dom i stället? Livet har ett slut och barnen måste lära sig att klara sig av egen kraft.
Lycka till med dina presumtiva bokfynd...och trevlig semester!
/Agneta

Anita said...

Jag hoppas verkligen att det vänder igen med aktierna. För tillfället är det bara att ligga lågt. Idag har det varit lite sämre väder. Hoppas det blir bättre i morgon. Är du kvar i Skåne ännu? Ha det bra.