Saturday, August 27, 2011

Åska och regn

Det blev ingen svamppromenad idag. Åska och regn gör att det blir inomhusaktiviteter istället. 27 mm regn idag och det är inte slut än tror jag.Nya Gatewayen och bredbandet fungerar bra.Det är via det jag bloggar här. Även trådlöst. däremot har jag inte fått igång bredbandstelefonin ännu. Och just nu är Telias kundtjänst överbelastad. Troligen pga åskan. Jag ska testa i morgon istället.


4 comments:

Agneta said...

Hej, Gunnar!
Kollar inte hur mycket regn som kommer, konstaterar bara fakta...gråsvart, kladdig värme, syrebrist, regn och åska lär vara på ingång!
Vad en gateway är vet jag inte. Kan översätta(?) men räcker det inte med bredbandet? Vilken extra funktion ger en Gateway som är absolut nödvändig..?
Jag kör med Telias gamla modem som sitter i telejacket och det har funkat bra i 13 år nu så varför ändra på ett bra koncept? Nåja, ett nytt modem skulle sitta bra, men vilket? Vill inte ha trådlöst så jag undrar om det finns gamla hederliga kvar? Får väl kolla hos Telia.
Under alla dessa år har jag, trots åska aldrig drabbats, uppkopplingen har fungerat i "alla väder" liksom den vanliga fasta telefonin.
"Ta i trä", kanske är bäst att tillägga ;-)
Trevlig helg, trots regn o rusk!
(bra bokläsarväder)
Kram, Agneta

Anonymous said...

Vi har haft varmt idag, men inget regn. Det märks att hösten är på väg och jag saknar redan sommaren. Kanske blir det en resa i jul, fast jag är flygrädd och gruvar mig lite för att flyga när det är snö och dåligt väder. Vi får väl se hur det blir. Ha en fin fortsättning på helgen!

Ingrid said...

Jag har precis samma utrustning som du. Thomson styr både telefon, bredband och digitaltv.
Det var ju konstigt att du inte fått igång bredbandstelefonin, här funkade allt med en gång när jag väl fick utrustningen.

Här har varit soligt och fint hela dagen, en riktigt härlig sensommardag.

Ha det så gott!

Anonymous said...

Rejäla mängder regn här med.

Vår bredbandstelefoni fungerade inte heller direkt utan det tog faktiskt någon vecka så ha tålamod eller ring. Här berodde det på att den vanliga telefonen stängdes av medan IP-telefonin inte kopplades in förrän veckan därefter.

Några samtal ordnade dock till det!