Wednesday, July 13, 2011

Amo lÍtalia

Jag har längtat efter att åka till Venedig ända sen jag började läsa Donna Leons deckare som i huvudsak utspelas här. Hennes böcker är lite som Maigret fast med Italiensk kultur i stället för Fransk.







Allt är bra med Italien med vissa få undantag.......

6 comments:

Znogge said...

Har läst böckerna och det gjorde jag efter vi hade varit i Venedig. Kul överlag när man kan relatera till platserna man läser om. Venedig är en mycket speciell stad men så gillar jag Italien. Vi var på Sicilien för två år sedan. Rekommenderas verkligen!

Ingrid said...

Böckerna har jag inte läst, men i Venedig har jag varit ett par gånger. Tyvärr bara på endagsturer, men det är verkligen en fascinerande stad.

Ha det fortsatt gott i sommarvärmen!
Kram Ingrid

Dennis Alexis Hellström said...

Italien är väldigt vackert. Har en god vän som bor där. :)

Agneta said...

Hej, Gunnar!
I Venedig har jag bara varit på snabbvisit med jobbet på 70-talet men tid fanns för de mest kända platserna såklart. Då jag gillar Maigret så är ditt tips om Commissario Brunetti av intresse.
Just nu är det TV, fotboll, VM och Sverige som är av intresse.. :-)
Måste ila till TV:n...
Kram, Agneta

kloktok said...

Har inte läst nå'n bok av den författaren. Ännu. Å visst är det så att Italien har ett stort fel. Mannen med handen för ansiktet på bilden... :P

Fridens liljor

Anonymous said...

Gudrun har läst de flesta av Donna Leons böcker och tyckte det var toppen att känna igen sig i Venedig. Men Café Florian är svindyrt - man får betala för musiken också..Och en gondoltur på 40 minuter kostar 73 euro...

Lennart C