Sunday, July 10, 2011

Monday morning

Ledig idag. En massa som skall ordnas. Bl a en bouppteckning så dagen är intecknad. Just nu väntar jag på att verkstaden skall fixa till bakre vindrutespolare på Toyotan. Senare idag bär det iväg till Årjäng. 


Kanonbra insats av Svenska damlaget igår som slog Australien med 3-1. Nu väntar Japan i semifinalen. Det blir en svår nöt att knäcka men visst har dom en chans.Boken Elephants can remember av Agatha Christie tillhör slutet av hennes långa produktion och kom ut år 1972. Den heter Långa skuggor i Svensk översättning. Jag har läst den förut men först nyligen fick jag tag i ett exemplar för samlingen. Den är inte så lätt att hitta på antikvariat och loppisar.

I den här boken löser den fiktiva deckarförfattarinnan Ariadne Oliver (Christies alter ego) en gammal gåta tillsammans med Hercule Poirot
7 comments:

Madonnan said...

Mysigt med böcker! Själv läser jag Aldrig fucka upp, av Jens Lapidus - intressant och gripande.

Ha en fin dag!

Anita said...

Jag minns att när man jobbade och hade en ledig dag så nog hade man en hel del att göra den dagen. Vackra blommor på sista bilden. Jag har också ett par stycken i min trädgård av de orange men minns inte nu vad de heter. Jag brukar kalla dom för klockor. Ha en bra dag/Anita

Kerstin said...

En bra bok är aldrig fel, det är bara tiden som saknas. Borde egentligen slänga bort datorn -:) Håller ännu på med Lisa Marklund En plats i solen. Mycket vackra liljor, min har i allafall fått blad på stam nu, men knoppen låter vänta på sig.
Jo nog är bilträffen i Västerås nåt alldeles särledes. 1700 bilar räknade de till i år.

kloktok said...

Får hoppas att bilverkstaden inte skinnade dig helt!

Å en god bok sitter aldrig fel... Fast just nu håller KLoktok på att måla vindskivor när vädret tillåter... Bra sätt att bota svindeln... ;-)

Vackra blommor på bilden. Egenodlade?

Fridens liljor

skogsfrun på dal said...

Tack för ditt grattis hos Agneta, det värmde!
Trodde jag läst alla Agathas men den du nämner låter inte bekant. Antikvariat har många gamla godingar;-)

imse said...

Otroligt fina blommor på bilden. Vilka färger!

Agneta said...

God kväll, Gunnar!

Långa skuggor med Poirot, låter inte alls bekant, tyvärr men däremot spännande!
I dag visade tv4 Miss Marpel: Ett mord annonseras fr. 1986 med Joan Hickson. Har sett den tidigare men i en helt annan samt betydligt senare version. I denna är miss Marpel väldigt nedtonad och syns inte så mycket. Kul var att se en mycket ung Lewis ( fr. Morse) i den gamla vanliga rollen som inspector.
I morgon visas: Miss Marpels sista fall.
Har sett dessa gamla filmer varje dag på TV4. Kul.

Men visst var matchen bra bortsett från att målet låg i skugga så det var lite svårt att se vart bollen gick. Rätt väg med våra ögon...:-)
Ack ja, japaner, japaner japaner...vem sa det :-) Jerring var det väl..?
Nåja, hoppas "våra" duktiga tjejer mosar dom rejält;-)Oavsett så har dom gått långt!
(gardering )
Men usch så trist med bouppteckning...ett jäkla petjobb :-(
Ha det bra!
Kram, Agneta