Saturday, July 23, 2011

Liten Tv för lyan

Vi har skaffat en liten övernattningslägenhet eftersom vi båda nu ska vistas i Årjäng under veckorna en tid. Jag köpte en liten 23-tums Tv, LG LED igår som jag tänkte att vi skulle ha där. Jag har länge undrat varför inte en ny TV skulle kunna åtföljas av ett enkelt "kom-igångprogram" istället för att man ska försöka lista ut hur man söker o sparar kanaler. Här fanns det just ett sånt. När jag slog på TV:n så kom menyn upp och det var bara att göra enkla val och trycka på Enter-knappen så var det snart avklarat.

Återstår att koppla ihop den med Ipaden. Det gick inte lika enkelt på den här TV:n som på andra jag har prövat men det ska jag nog komma underfund med också. Lyckas jag med det så kan jag visa DVD, spela upp youtube,SVT-play med mera. Vilket vore smidigt.


Anledningen till att vi båda två ska bo i Årjäng nu är att hustrun ska gå ett år på Kyrkeruds folkhögskola, målarlinjen. Hon har målat på fritiden i många år och vill nu pröva ett år på heltid. Hon går samtidigt i pension från jobbet.

Bitte Carlstedt Självporträtt

Jag har lagt upp en ny blogg på engelska.

9 comments:

Ingrid said...

Så trevligt att Bitte förverkligar gamla drömmar, för det antar jag att det är. Tänk så trevligt att få gå i pension och samtidigt få börja på folkhögskola.

Ha en fin helg!

Vicke said...

vad kul för henne och lycka till med ipaden, nu har jag skrivit lite om arbetslöshet

Znogge said...

Vilket spännande och utvecklande år som väntar din hustru!

Pinglan said...

Vad kul för din fru att utveckla målandet.
Önskar dig en skön söndag!

Ingela said...

Den som fick gå i pension ändå...
Skulle kunna gå nu på studs, hihi
Men får vackert harva på 20 år till.

Kristina said...

Hejsan vännen!

Hoppas det kommer gå bra för er. Ska försöka läsa din eng blogg också, men är inte så bra på det språket. En fruktansvärd tragedi har drabbat vårt grannland. Skulle gärna ha tänt ett ljus på facebook, men är inte medlem där. Fast jag kan prata med en god vän som är det.

Många goa varma kramizar o hälsa så gott!

Anita said...

Det är trevligt när det händer saker som man tycker om.Det är också en fin tavla hon målat av sig som flicka. Ja TV apparater är ibland lätt och ibland lite knepigare.Men till sist brukar det ordna sig.Jag önskar bitte lycka till.Nu ska jag kolla din nya blogg. Ha det bra.Anita

Ejsans said...

Vad roligt för Bitte att pröva på nu när hon förhoppningsvis får mer tid = du får inte var för krävande. Skojar bara.
Vad förvånad jag blev att du inte haft meny på TV tidigare, det har jag haft på mina. Den sista så mastig så jag fattar nästan ingenting.
Blev det ingen konsttripp för er idag? Här var det klarblå himmel men blåsigt.

Synen är bättre idag, det är alla mina mediciner som kan knäcka den starkaste atlet.

Ha det fint och hoppas du får igång iPaden. Det tror jag du får, tror inte du ger upp i första taget.

Madonnan said...

Vad roligt för frun att gå en sån kurs, att prova något hon vill! Och en liten lya att inreda och mysa i :)

Fin bild också, har alltid velat kunna måla.