Saturday, October 07, 2006

Ännu kommer nya blommor

Ännu kommer det nya blommor i trädgården.Sköldpaddsört, Chelone obliqua är den senaste som slagit ut sina blommor.Och då är vi redan en bit in i Oktober.Troligen är det den sista för den här säsongen.Men det finns också flera växter som blommar om en andra gång.Än är det grönt som är den förhärskande färgen i trädgården men Rådhusvinet lyser rött och Björk o Alm fäller sina blad.
Nästan alla krukväxter som inte tål frost är nu inplockade.Några återstår.Till exempel Marmalade Bush, Streptosolen jamesonii.
Det har kommit massor med regn den senaste veckan.Bara i natt ca 30 mm.Skulle helst vilja att det blev nån kalr och någorlunda torr dag så att jag kan köra den elektriska gräsklipparen.Delvis för att gräset börjar bli väl högt men mest för att smula sönder höstlöven som blir en fin kompost.Det blir heller inte så mycket att räfsa ihop då och det blir inte fullt med en gång i komposten.
/Gunnar

1 comment:

Ingrid said...

Hej Gunnar!
Visst är det härligt när det bara fortsätter att blomma trots att vi är inne i oktober månad. Fast jag skulle vilja sätta lite lökar nu, men det går ju inte. Man kan inte med berått mod ta bort vackra blommor. Det är bara att avvakta. Regnar och ruskar gör det här också, men det blev inte så mycket idag som de spått. Men grått och trist har det varit.

Hoppas att ni får en fin fortsättning på helgen!
Kram Ingrid