Monday, October 02, 2006

Botaniska i Uppsala


Ännu blommar mycket i Botaniska trädgården i Uppsala.Framförallt många gula höstblommor krasse och astrar till exempel.Dahlior i alla färger och former finns det också.
Vi hade amerikanska vänner på besök.Dom är mycket blomintresserade.Även om det är sent på säsongen så fanns det mycket intressant att se .Vi hann också med ett besök i Rosendals trädgård i Stockholm.Där har vi inte varit förut trots att det ligger så nära Valdemars udde och andra fina utflyktsmål på Djurgården.
/Gunnar

3 comments:

Anonymous said...

Visst är det underbart att kunna ströva runt bland vackra blommor. Tänker på ditt främmande och deras ökenträdgård. Detta blomsterhav måste varit ögongodis för dom! Tack för vänliga ord vad gäller vår lilla vovve. Jag hoppas och tror nu att vi får behålla honom ett tag till.

Anonymous said...

Uppsala botaniska är kanske inte så imponerande när man varit i Göteborgs Botan. Dock finns en härlig trädgård i Uppsala som heter Linnéträdgården - den är klart finare än Uppsala botaniska.

Och Rosendal är fantastisk!

Vill tipsa om ytterligare ett utflyktsmål i Uppsalatrakten. Det heter Ulva kvarn och ligger nära flygfältet. En gammal kvarn, massor med konsthantverk. en glasbutik och en affär för högklassiga antikviteter. Kan verkligen rekommenderas!

Anonymous said...

Härliga bilder..
Jag gör små utflykter då och då..
De kan du se om du går in på min hemsida under Fotoshow..
Annars finns länken i min blogg oxså.
Trevligt att dokumentera sina minnen här i livet.
Ha de gott