Monday, September 25, 2006

Mer läsning...

Se tidigare inlägg om deckare.
Här kommer lite fler tankar kring böcker..
Lennart Carlstedt har skickat ett mail från bokmässan där han bla rekommenderar en bok som heter Det Blå av Åsa och Håkan Wetter.
Irene tipsar om deckaren Annika Bryn och hennes bok Brottsplats Rosenbad.
Bitte läser just nu The Brooklyn Follies av Paul Aster.Får se vad hon säger om den innan jag läser den.Vi har läst nästan allt av Alexander MC Call Smith. Till att börja med hela serien om Damernas Detektivbyrå i Botswana.Men vi har inte läst The Sunday Philosophy Club.Den kommer vi givetvis att läsa båda två.Edna O´Brien James Joyce står också på tur.Jag läser just nu Sigrid Kahle från Uppsala"Jag valde mitt liv".En bok som handlar om hennes uppväxt och livet på resor runt om i världen.
Sen har jag fått ett ryck och börjat läsa Viveca Lärns böcker som TV-serien Saltön bygger på.Dom två första böckerna Midsommarvals och Hummerfesten täcker så långt som TV visat hittills.Nu är jag i valet och kvalet om jag skall fortsätta läsa dom kommande böckerna eller vänta in dom nya TV-avsnitt som kommer nu i höst.


Gunnar

3 comments:

Anonymous said...

Viveka Lärn är bra säkert hennes ordval i böckerna oxså.
Verkar vara en underbart varm människa.
Läser tyvärr så lite nu för tiden, då tiden går åt till annat.
Österlen och Äppelmarknaden är något ni absolut ska besöka..

Ingrid said...

Hejsan!
Jag är periodläsare och på sommaren blir det inte så mycket läst alls. Möjligen en och annan ljudbok.

Så fort det blir mera inneväder ska jag gå på biblioteket och hämta mig något att läsa, nu vet jag att det inte är någon idé. Ännu hoppas vi väl på några fina dagar.

Vi har Klinte Marknad på lördag och då bara måste det vara vackert väder. Den brukar dra 10-12000 besökare, så det är ett stort arrangemang. Jag såg igår att man redan börjat bygga marknadsstånd och sedan kommer det stora tivolin från fastlandet också.

Ha en bra vecka Gunnar!/Kram

Anonymous said...

Hej!
Jag plöjer väl en bok i veckan nu, men i ljudbokformat. Men jag väljer inte själv utan får utskick av biblioteket. Men hitintills har jag bara fått bra böcker.
Väntar nu en ny sändning på 5 böcker, man är lite nyfiken alltid vad som ska komma.
Sommarvärmen börjar sjunka och i morgon lovas regn. Är väl ifs bra för svampen i skogen med lite regn. Zita och jag hittade ju några "knappar" i skogen vid stugan och väntar bara på regn så de växer lite.